דובר נוג'בא בראיון לעיתון וטן אמרוז:

צרפת הגיעה לעיראק מתוך רצון לשחק באזור / לחצים חיצוניים על אל-כאזמי; הסיבה לכך שסוריה לא הוזמנה לוועידת בגדאד

במהלך השיחה הסביר אלשמרי את הזוויות הנסתרות של ועידת בגדאד הבינלאומית לשיתוף פעולה ושותפות, והצהיר: הסיבה לכך שסוריה לא הוזמנה הייתה הלחץ של מדינות זרות, וממשלת אל-כאזמי לא יכלה להתנגד בשל חולשת עמדתה. זה במצב שצרפת השתתפה בוועידת בגדאד כחלופה לבריטניה ולארה''ב המוחלשות באזור.

בראיון בלעדי לעיתון "וטן אמרוז", הדובר הרשמי של ההתנגדות האסלאמית נוג'בא התייחס לקבלת הפנים של העם העיראקי לרשויות האיראניות בהשוואה לרשויות מפרציות ואירופאיות אחרות, ואמר: ביקורו של סייד אבראהים ראיסי בעיראק לפני הבחירות ונוכחותו במפגשים ציבוריים קיבלו ביטוי נרחב ברשתות החברתיות של המדינה. במיוחד שאנחנו רואים את מר ראיסי כאחד מאיתנו, וגם הוא הצהיר בדבריו כי "העם העיראקי! הדם שלכם הוא הדם שלנו והנשמה שלכם היא הנשמה שלנו."

"איראן היא האומה והממשלה הקרובות ביותר לעיראק", אמר המהנדס נצר אלשמרי והצהיר: הדם של השהידים האיראניים, ובראשם אדון השהידים של ציר ההתנגדות, חאג' קאסם סולימאני, הוכיח את הטענה הזו.

בחלק אחר של הראיון, הוא דיבר על הממדים מאחורי הקלעים של ועידת בגדאד הבינלאומית לשיתוף פעולה ושותפות, ואמר: נוכחותם של השליטים הריאקציונריים של מדינות המפרץ בוועידה הזאת לא הייתה יעילה, כי לא יהיה להם שום שיתוף פעולה עם בגדאד ללא אישור והוראה מצד ארה''ב. גם מדינות שאינן שכנות בוודאי לא יעזרו אם לא יציבו דרישות לעיראק. גם מדינת צרפת השתתפה בוועידת בגדאד לא בגלל עיראק, אלא כחלופה לבריטניה ולארה''ב המוחלשות באזור.

סגן מזכ''ל ההתנגדות האסלאמית נוג'בא ציין: אני מכריז בבירור כי לוועידה הזאת לא היו יעדים ספציפיים וקבועים מראש עבור עיראק, ולכן לא הושגו תוצאות מוחשיות ואמיתיות. הסיבה לכך שסוריה לא הוזמנה לוועידה הזאת הייתה הלחץ של מדינות זרות, וגם ממשלת אל-כאזמי נמצאת בעמדה חלשה מול הלחצים החיצוניים.

פרטי הראיון הזה הם כדלקמן:

 

וטן אמרוז: מה הייתה ההשתקפות של ביקורו של האייתוללה סייד אבראהים ראיסי בעיראק לפני הבחירות לנשיאות וגם הביקור האחרון של ד''ר אמיר עבדאללהיאן, שר החוץ החדש של הרפובליקה האסלאמית, בבגדאד בחברה העיראקית? האם העם העיראקי ימשיך לראות את ממשלת איראן ואת העם האיראני כבן בריתו האסטרטגי ביותר?

-בשם אלוהים. שלום עליכם ורחמיו של אלוהים וברכותיו.  קודם כל, אני רוצה להעביר דרככם את מסר האהבה והאחווה לעם האיראני היקר, שיש לו אמונות וגורל משותפים עם העם העיראקי. אני מבקש מאלוהים הכל יכול להמשיך לעזור לרפובליקה המבורכת ההיא שגורמת להתפשטות האסלאם בעולם ולתמיכה בחופשיים ובלוחמים.

הלוחמים מסתמכים על אלוהים הכל יכול בכל הנושאים ונהנים מקיומו הרוחני של האימאם מהדי (עליו השלום), כי כוח רוחני חשוב לכל לוחם, והם דוגמאות לפסוק הזה בקוראן: "הוי הנביא, דרבן את המאמינים להילחם. אם יהיו בכם עשרים עזי רוח, יהיה עליהם לגבור על מאתיים, ואם יהיו בכם מאה, יהיה עליהם לגבור על אלף כופרים, כי הם עם אשר לא יבין" (8: 65).

זה מראה בבירור את השפעת הרוחניות על המורל של הלוחמים, ולכן נוכחותו של האייתוללה ראיסי במפגשים ובישיבות ציבוריים, כמו גם נאומיו ופגישותיו והכרת העם העיראקי באמונותיו, השפיעה רבות. זאת בעוד שבביקורם של דמויות זרות בעיראק – מה שקורה לעיתים רחוקות – החל שליטי המפרץ ועד פקידים אירופאיים ואמריקניים, הפגישות מתקיימות באופן פרטי ובלעדי בארמון הנשיאות ובמשרד ראש הממשלה, ואפילו אמירותיהם פרובוקטיביות ברובן. במילים אחרות, הם מגיעים לעיראק כדי להכתיב לה כמה תנאים מסוימים, שזה גם לא מוביל להישגים עבור הצד העיראקי; למעט הנאומים העוינים נגד האומה, העתיד, הגיוס העממי וההתנגדות העיראקית.

בביקורו של מר ראיסי, מצאנו אותו כאחד מאיתנו - למעשה הוא אחד מאיתנו – וגם ההתבטאויות הטובות שלו מאשרות את דבריי. הוא אמר כי "העם העיראקי! הדם שלכם הוא הדם שלנו, והנשמה שלכם היא הנשמה שלנו". העמדה הכנה הזו התקבלה היטב על ידי אלפי נוערים עיראקיים, והופצה בהרחבה ברשתות החברתיות.

גם ביקורו של מר אמיר עבדאללהיאן היה דומה, והציבור העיראקי, בני הנוערים הלוחמים ואנשי הגיוס העממי היו בעלי גישה חיובית כלפיו.

אבל העובדה שאיראן היא האומה והממשלה הקרובות ביותר לעיראק היא עובדה שהוכחה באמצעות דמם של השהידים של איראן, ובראשם אדון השהידים של ציר ההתנגדות, המפקד הגדול של האיסלאם, חאג'  קאסם סולימאני. די אם נאמר כי מילים, רטוריות ככל שיהיו, אינן יכולות לבטא את האמת של הדם הטהור הזה.

 

וטן אמרוז: מה היו המטרות של הוועידה האחרונה בבגדאד תחת הכותרת "שיתוף פעולה ושותפות", ואיזה זרם יזם אותה? איך אתה מעריך את אי הזמנת ממשלת סוריה על ידי מארגני הפגישה הבינלאומית הזו? האם הוועידה השיגה את יעדיה?

-ברור מאוד כי השליטים הריאקציונרים של מדינות המפרץ לא ינקטו בשום צעד ללא אישור והוראה מצד ארה''ב, ולכן נוכחותן של המדינות האלה לא תוביל לשום שיתוף פעולה ושותפות ללא אישור המערב. אני מכריז בבירור כי לוועידה הזאת לא היו יעדים ספציפיים וקבועים מראש עבור עיראק, ולפיכך לא הושגו תוצאות מוחשיות ואמיתיות.

לדעתי, הוועידה התקיימה למען חיזוק ממשלת אל-כאזמי, כדי להציגו כפוליטיקאי רב עוצמה שככל הנראה הצליח לשקם את יחסי עיראק עם המדינות השכנות. הוועידה הזאת התקיימה בהעדר נוכחותה של אחת השכנות החשובות של עיראק ובהשתתפותן של מדינות שאינן שכנותיה של עיראק בכלל ואין להן אפשרות לעזור לעיראק; וכמובן אם לא יציבו דרישות לעיראק!

לדוגמה, כיצד ירדן, כשכנה של עיראק, או מדינות שאינן שכנות של עיראק והן רחוקות ממנה, כמו מצרים וצרפת, יכולות לעזור לה? באופן כללי, ההערכה היא שמטרת נוכחותה של צרפת בהתפתחויות האזוריות בשנים האחרונות, ובפרט בוועידה הזאת, היא מילוי תפקיד חדשה ותכנון כשחקן חלופי באזור מערב אסיה, כדי לשמש  בדרך זו ככיסוי להחלשת ההתערבויות של בריטניה וארה''ב באזור.

אני מאמין כי הסיבה לכך שלא הוזמנה סוריה לוועידה הזאת הייתה הלחץ של המדינות הזרות, וגם ממשלת אל-כאזמי נמצאת בעמדה חלשה מול הלחצים החיצוניים.

 

וטן אמרוז: העם האיראני רואה את מקדשים בעיראק כחלק מקיומו. השאלה היא מהי גישתו של העם העיראקי לביקורם של אנשים כמו נשיא צרפת מקרון במקדשי קזמיין?

-המקדשים של משפחת הנביא מוחמד (עליהם השלום) הם גבוהים יותר מהיותם מוגבלים לדת אחת או לעדה אחת. המקדשים שייכים לכל בני האדם, וחסידי דתות אחרות מתקבלים תמיד בזרועות פתוחות. העם העיראקי, כמו האיראנים, רואה את המקדשים לא רק כחלק מקיומו, אלא כל קיומו, ובקשר הדתי הזה, הוא כבר הקריב את דמו, רכושו וחייו כדי להגן על המקדשים ולשרת את עולי הרגל.

לכן, נוכחותו של נשיא הרפובליקה הצרפתית, שהעליב את הנביא מוחמד (עליו השלום), במקדשי צאצאיו והליכתו במקום כה קדוש היו מאוד כואבות לנו. הוא היה צריך לפחות להתנצל בפני הנביא מוחמד (עליו השלום וברכותיו של אלוהים) במקדשים האלה על העלבון שלו, אך כפי שהדגשתי קודם, ממשלת אל-כאזמי תמיד נכנעה ללחצים חיצוניים, ותמיד שמה לב מחוץ לעיראק. הוא לא מודע לתחושות ולצרכים של העם העיראקי המדוכא, או שאולי מתחזה כלא מודע.

 

וטן אמרוז: תנועת נוג'בא הגאה בעיראק הייתה תמיד בחזית המאבק לשמירה על כבודם של עיראק והשיעים. האם אתה צופה שינוי מסויים בהתנהגות עם המשך נוכחותם של הכובשים האמריקניים והתוקפנים הטורקיים לפני הבחירות הבאות במדינתכם?

-אנו בהתנגדות האסלאמית מעולם לא הנחנו את נשקנו וגם לא נניח אותו, בין אם לפני הבחירות ובין אם לאחריהן, לפני או אחרי ההחלטה לגירוש ארה''ב, לפני או אחרי שינוי הכותרת "הכוחות הכובשים", לפני ממשלת אל-כאזמי או אחריה.

ההתקפות שלנו על הכובשים והתוקפנים מעולם לא נעצרו ולא ייפסקו. כולם צריכים לדעת שקולנו לא השתתק ועמדותינו לא השתנו. אנו כהתנגדות האסלאמית נמשיך בדרך הזאת כל עוד יש אפילו חייל זר אחד ברחבי עיראק, ובעתיד הקרוב, ייראה בבירור ניצחונם של הלוחמים האמיצים של ההתנגדות בכל הזירות.

 

וטן אמרוז: בסופו של דבר, לאור גל חדש של מגפת הקורונה, איך לדעתך תהייה הנוכחות של עולי הרגל בצעדת ארבעין חוסייני בשנה הנוכחית?

- אנו מבקשים מאלוהים הכל יכול להסיר את המגפה הזו מהאומה המוסלמית ומכל בני האדם, ולספק את האפשרות לעלייה לרגל ביום ארבעין ולבסוף את ההשתדלות לאוהבי האימאם חוסיין (עליו השלום).

על פי הניסיון של השנה שעברה בצעדת ארבעין ונוכחות מיליוני עולי רגל, למרות שהמצב היה כזה שהיו קשיים וחסרונות בשמירה על ההנחיות הקבועות אודות הגבלות הקורונה, אך הודות לאימאם חוסיין (עליו השלום), הידבקות בנגיף הזה הופחתה מאוד בתקופה הזו; כך שלא נרשם אפילו מקרה אחד של הידבקות בימי העלייה לרגל.

זהו אחד הניסים הקטנים ביותר של אהל אל-בית (עליהם השלום), וזה כמובן לא אמור להוביל להתעלמות מאמצעי מניעה והקפדה על הוראות הרשויות המוסמכות בדבר שמירה על הנחיות הבריאות. חובתנו היא לשרת ולהראות את מסירותנו תוך שמירה על ההנחיות האלה, וגם החסד האינסופי של האימאם חוסיין (עליו השלום) יבטיח את הבריאות, בעזרת השם.

 

וטן אמרוז: אנו מודים לך שהקדשת מזמנך כדי לענות על השאלות שלנו ונמנעת מהשיקולים הרגילים בתגובה.

-בבקשה. גם אני מאחל לכם הצלחה ובריאות.

החדשות האחרונות