צוות חשיבה אמריקני: ישראל מפחדת מסכנת נוג'בא / הם נאמנים לאייתוללה חמינאי

מכון וושינגטון והמרכז הבינלאומי וילסון העריכו את נוכחותה של קבוצת ההתנגדות נוג'בא בגבולות ישראל כאיום מפחיד על המשטר הציוני, תוך בחינת תורת הקבוצה ומעקב שלה אחר ולאית פקיה.

לפי מרכז התקשורת וענייני המדיה של ההתנגדות האסלאמית נוג'בא, שני צוותי חשיבה אמריקניים הזהירו לאחרונה, תוך פרסום דוחות נפרדים, מפני היקף הפעילויות וצמיחת ההתנגדות האסלאמית נוג'בא.

  • משימה בגבולות ישראל

צוות החשיבה האמריקני "וושינגטון" (The Washington Institute) כבר תיאר, בקטע ניתוח והערכה של אתר האינטרנט שלו, את ההתנגדות האסלאמית נוג'בא כתנועה שנמצאת תחת חסות איראן ומסוכנת מאוד.

בהקשר זה, האתר הנ''ל כותב: לכל אחת מן הקבוצות המבוססות בסוריה יש משימה מסוימת, והיא פועלת באזור נתון. להתנגדות האסלאמית נוג'בא יש תחום השפעה רחב וחזק יותר מקבוצות אחרות, ואפילו פועלת לצד כוחות ארה''ב ולאורך גבולות ישראל.

צוות החשיבה וושינגטון הזכיר: בחודש מרץ 2017, קבוצת נוג'בא הודיע על הקמת "חטיבת שחרור הגולן", מה שנחשב איום רציני מאוד בעיני הרשויות הישראליות וגרם לאימתם.

 

  • דוקטרינה נאמנה לוולאית אל-פקיה

המרכז הבינלאומי "וילסון" (Wilson Center) הוא צוות חשיבה אחר שכבר עסק בהגדרת ההתנגדות האסלאמית נוג'בא, וכתב: הדוקטרינה והאידיאלים של הקבוצה העיראקית הם: הגנה על המולדת, על הערים הקדושות ועל המקומות הקדושים בעיראק ובסוריה, מאבק נגד הקבוצות התכפיריות- המחבלות, והגנה על שיעים שחיים ונוכחים בעיראק, בסוריה ובכל מקום אחר בעולם.

המקור כבר תיאר את נוג'בא כ-"חייב ונאמן לוולאית אל-פקיה תחת הנהגתו של האייתוללה חמינאי".

בהמשך, אתר צוות החשיבה וילסון כבר עסק בהצגת מזכ''ל קבוצת ההתנגדות וכתב: מאז 2003 ובעקבות תקיפה צבאית של ארה''ב בעיראק, אכרם אל-כעבי כבר היה פעיל במספר קבוצות מיליציה. בשנת 2008, משרד האוצר של ארה"ב שם אותו ברשימת הסנקציות, בהאשמת תכנון ופיקוד על התקיפה בכוחות הקואליציה.

הדיווח כבר ציין כי לחיזבאללה נוג'בא יש 9000 כוחות לוחמים, ששני שלישים מהם נוכחים בעיראק וגם שליש מהם לוחמים במדינה השכנהנ - סוריה.

הצוות האמריקני מוסיף: בשנת 2016, שלושה אלפים מכוחות הקבוצה נכחו והשתתפו בפעילות במצעד לשחרור חלב, והם היו הגורמים העיקריים לשחרור האזור. בשנת 2017, הקבוצה הקימה את חטיבת שחרור הגולן.

בסופו של דבר, אתר המרכז הבינלאומי וילסון ציין את פתיחת האקדמיה הראשונה של נוג'בא בעיראק בשנת 2018, שלפי דיווחים עוסקת בחינוך אידיאולוגי, חברתי ותרבותי.

 

 

ראוי להזכיר כי במקביל הגדלת הלחצים נגד איראן וציר ההתנגדות, מרכזי המחקר במערב  השיקו תעמולה נרחבת נגד ההתנגדות, שתנועת נוג'בא אינה יוצאת דופן ממנה.

נראה כי חזית האויב רגישה יותר לקבוצת ההתנגדות מכל קבוצה אחרת בעיראק; העובדה שניתן ליחס אותה לקרבה העמוקה בין נוג'בא לרפובליקה האסלאמית של איראן, ולצמיחה המהירה והפעילויות הנרחבות שלה.

החדשות האחרונות