יו''ר המועצה הפוליטית של נוג'בא:

יש לנו חלופות רבות לנקמה קשה / הסיבה העיקרית להשארות האמריקנים היא חולשתה של ממשלת אל-קאזמי

שייח "עלי אל-אסדי" אמר כי אחת הסיבות העיקריות לאי מימוש החלטת הפרלמנט העיראקי בנושא גירוש הכוחות הכובשים היא חולשת המעמד השולט. הוא ציין כי לציר ההתנגדות יש חלופות רבות לנקמה על דמם של השהידים סולימאני ואל-מוהנדס.

לפי מרכז התקשורת וענייני המדיה של נוג'בא, בראיון בלעדי לסוכנות הידיעות "איסנא", יו''ר המועצה הפוליטית של נוג'בא הדגיש כי השהיד סולימאני הביא את ציר ההתנגדות לשיא הצמיחה, והביע ביטחון כי הגנרל "קאאני" גם ימשיך את דרכו של המפקד המנוח של כוח קודס.

אייתוללה "עלי אל-אסדי" מתח ביקורת על העיכוב במעקב אחר תיק רצח השהידים סולימאני ואל-מוהנדס על ידי ממשלת עיראק, ואמר כי אחת הסיבות לעיכוב זה היא הלחץ של וושינגטון וחולשת המעמד השולט.

הוא גם ראה בהתערבות הזרה בענייני עיראק גורם מרכזי באי מילוי הדרישות הלגיטימיות של תושבי המדינה הזו.

פרטי הראיון הזה הם כדלקמן:

 

לאור הגעתו של יום השנה הראשון לרצח השהידים סולימאני ואל-מוהנדס, ישנן הערות המעידות כי ממשלת עיראק לא שיתפה פעולה כראוי עם איראן במעקב אחר תיק מבצעי ההתנקשות ולעתים התעכבה בעניין זה. מה דעתך בעניין זה, והאם יש לך מידע כלשהו על תהליך מעקב אחר תיק ההתנקשות הזה על ידי ממשלת עיראק?

מה שאנחנו הבנו מן החקירות והמעקב אחר התיק הזה הוא שממשלת עיראק אינה משתפת פעולה כראוי ולא נקטה בצעדים מתאימים בעניין זה, והסיבה לכך היא התערבות שגרירות ארה''ב והלחץ על ממשלת עיראק לדחות את הנושא הזה.

 

איך היו יחסיו של הגנרל סולימאני עם הגיוס העממי ותנועת ההתנגדות בעיראק?

יחסיו של הגנרל סולימאני עם הגיוס העממי היו כמו היחסים בין מפקד לחייל, היחסים בין אב לילד והיחסים בין מדריך רוחני לתלמיד. הוא היה דוגמה מצוינת לכוחות הגיוס העממי וללוחמי קבוצות ההתנגדות, כי הוא היה מוביל בחזית שדה הקרב.

 

מה דעתך על חלק מטענות לפיהן תנועות ההתנגדות באזור, כולל בעיראק, נחלשו והתפצלו לאחר רצח הגנרל סולימאני?

היהירות העולמית מפיצה את הטענות הללו במטרה לחלק ולהחליש את תנועות ההתנגדות ואת הלוחמים. כמובן, זה חלום שלא יתגשם, כי הגנרל סולימאני הביא את ציר ההתנגדות לשיא הצמיחה, וכעת הציר הזה גדל מספיק והשתרש. גם לאחר השהיד סולימאני יש מישהו [הגנרל אסמאעיל קאאני] שימשיך את דרכו ויודיע בקול רם על בשורת הניצחון.

 

לאחר ההתנקשות, אישר הפרלמנט העיראקי את גירוש כוחות ארה"ב בהקדם האפשרי. כנראה עד כה לא נעשתה כל פעולה בעניין זה. מהם המכשולים בפני נסיגת כוחות ארה''ב מעיראק בעיני נוג'בא, והאם יש בכלל רצון בעניין זה?

הסיבה החשובה ביותר לעיכוב בנסיגת כוחות ארה''ב היא חולשתו של המעמד השולט בעיראק והכנעתו כלפי ארה''ב. אך לעם העיראקי יש רצון וכוחות פעילים משלו, שחלקם הם הכוחות האמיצים בפרלמנט העיראקי.

 

לאחרונה צצו שמועות על פריסת כוחות ארה''ב בגבול עיראק-סוריה באזור סינג'אר. מה דעתה של תנועת ההתנגדות העיראקית בעניין זה?

ההתנגדות העיראקית אינה מקבלת נוכחות של זרים, מכל סוג שהוא, אפילו בסנטימטר אחד משטח המדינה. אם כוחות ארה''ב יתעקשו להישאר בעיראק ולא יצייתו להחלטת הפרלמנט, ההתנגדות תארגן מבצע רחב היקף לגירוש הכובשים ממדינה מבורכת זו.

 

איראן וההתנגדות העיראקית הודיעו כי ינקמו נקמה קשה במבצעי ההתנקשות בשהידים סולימאני ואל-מוהנדס. מהם מרכיבי הנקמה הזו, ואיך היחסים הנוכחיים בין קבוצות ההתנגדות העיראקיות לרפובליקה האסלאמית של איראן?

ישנן חלופות רבות לנקמה, והיא אינה מוגבלת לאופן ספציפי כי תמיד עולה על הדעת - פעולות צבאיות. בשנים האחרונות המדינות התמקדו בלוחמה רכה ובלוחמת סייבר בתחום טכנולוגיית המידע.

אך במקרה של איראן, יש בינינו קשר אסטרטגי ואידיאולוגי המבוסס על כבוד הדדי ושמירה על מאפייני שני הצדדים.

 

מה עמדתו של נוג'בא אודות התקפות הרקטות על שגרירות ארה"ב בעיראק וכמה הצהרות של גורמים אמריקניים, כולל טראמפ, לפיהן התקפות אלה בוצעו על ידי תנועות התנגדות מקורבות לאיראן? מה מחפשים האמריקנים עם הצהרות כאלה, ולדעתך, על ידי מי או אילו קבוצות ובאילו מטרות מבוצעות התקפות רקטות אלה?

להתקפה על שגרירות ארה"ב יש שני היבטים. לאחר מות הקדושים של מפקדי ההתנגדות, הוקמו מספר ארגונים צבאיים, שהקמתם הייתה תגובה טבעית מצד תומכי ההתנגדות נגד הכובשים.

ההיבט השני הוא שכירי החרב של שגרירות ארה''ב, שמבצעים את תוכניות ארה''ב ליצור מתח, לערער את יציבות המצב ולהטיל את האחריות על הרפובליקה האסלאמית של איראן. הם תוקפים את האזרחים כדי להרוס את פני קבוצות ההתנגדות והרפובליקה האסלאמית.

החדשות האחרונות