נוג'בא בהצהרה חריפה:

ארה"ב מפעילה לחץ על צוות המשא ומתן העירקי / הימורי הבחירות של טראמפ על "עין אל-אסד"

תנועת נוג'אב פרסמה הצהרה בה נודע התפקיד של הצוות העירקי לזרז את נסיגת כל הכובשים והדגישה: "לא מקובל כי יישום מיידי של חוק זה יעוכב בגלל לחץ מהצד השני כדי שטראמפ ישתמש בו כהצלחה בחירותית."

לפי מרכז המדיה וענייני התקשורת של נוג'בא, בהצהרה עם 9 סעיפים תנועת ההתנגדות האסלאמית נוג'בא מתחה ביקורת בחריפות על מה שמכונה "שיחה אסטרטגית אמריקאית – עירקית"

תנועת ההתנגדות האיסלאמית של נוג'אבה פרסמה הצהרה בתשע פסקאות המבקרת ביקורת חריפה על שיחות מה שנקרא "הדיאלוג האסטרטגי של ארה"ב ועירק".

נוג'בא ציינה כי ההיסטוריה העכשווית של עירק נמצאת בשלב הקשה והמסוכן ביותר שלה וכתבה: "הצהרנו שוב ושוב כי ריבונות, חופש ועצמאות הם הדרך היחידה שתבטיח את שלמותה הטריטוריאלית של עירק ותוביל לאחדות, סולידריות ואמונו של העם העירקי מכל הדתות והאתניות."

ההצהרה מוסיפה: קבלת כוח זר כלשהו במדינה אשר כופה את החלטותיו על עירק לא תביא לכל דבר אחר מלבד הגברת הסכסוך, העוינות והשליטה של ​​המדינה על ידי כמה פלגים הקשורים לכוחות לא לגיטימיים.

בהתייחס למבוא לעיל, ההתנגדות האסלאמית נוג'בא ב-9 סעיפים העלה נקודות חשובות לגבי מה שמכונה "שיחה אסטרטגית אמריקאית – עירקית" אשר פרטיו הם כדלקמן:

  1. ארה"ב קבעה לוח זמנים ונושאים לדיון עצמה לבד. הדבר ניכר מהנושאים שהועלו, שרובם נוגעים למצב האמריקני בעירק.
  2. סוגיית גירוש הכוחות האמריקניים כבר נדונה והעם העיראקי הודיע ​​על החלטה זו בהפגנת המיליון. גם הפרלמנט הצביע בעד גירוש חיילים זרים מהמדינה, והממשלה העירקית הודיעה אותה רשמית לארצות הברית. זהו חוק שאי אפשר עוד לבטלו ולנהל משא ומתן מחדש.
  3. בדיון על סקירת התבססות הכוחות הזרים, ארצות הברית מנסה להפעיל לחץ על צוות עירקי של משא ומתן כדי לכפות שיטה לשמור את התדמית שלה. זה מנוגד למה שכולם מסכימים עליו; מכיוון שתפקיד הצוות העירקי, על פי ההחלטה שהוכרזה בעבר, היא לזרז את נסיגת הכובשים וכל הכוחות הזרים. לפיכך, לא מקובל לדחות את יישום מיידי של חוק זה עקב לחץ מצד האמריקני; מכיוון שארצות הברית לא רוצה לעזוב את עירק כרגע והיא מנסה לעכב את נסיגת כוחותיה עד ערב הבחירות הפנימיות שלה ולהשתמש בה כהצלחה לעבריין של תקופתינו, טראמפ.
  4. הזהרנו לפני כן שחברי ועדת המשא ומתן חייבים להיות אמיצים לחלוטין ולא להשתחוות לרצון ארצות הברית ותכתיבי הזרים, והכרזנו שעל ועדה זו להיות עצמאית בכדי לשמור על ריבונותה ויציבותה של עירק, ולא לשים לב לרצונות הצד האמריקני, שהרס והשחית את עירק. לפיכך אנו ממליצים כי על ועדה זו לכלול אנשי פרלמנט, תקשורת או אזרחים ידועים בכדי להודיע ​​לעם העיראקי את האמת על הנעשה באולמות המשא ומתן. חברי הוועדה צריכים לא להיות בין אלה שיש להם קשרים חזקים או עמדות מיושרות עם הצד האמריקאי. אולם כרגע, המעט שניתן לומר על האנשים האלה הוא שהם אינם נותנים תשומת לב לגורמים האינטלקטואליים, האידיאולוגיים והחברתיים של העם העירקי; בפרט, בצד השני ממשלת ארה"ב בחרה אישים פוליטיים קיצוניים שיצטרפו לצוותה הדיפלומטי.
  5. בהתחשב באישור חוק לגירוש חיילים זרים בפרלמנט, אין זה הגיוני לחלוטין ללכת אחורה ולדבר על צורף המדינה לחיילים אמריקאים. זה נחשב לעקיפה של החוק העירקי. איך הצד העירקי יכול לבקש מהצד האמריקני, שאין לו אפילו את הכוח להגן על כוחותיו, לאמן ולהגן על כוחות הביטחון של המדינה?! ואיך חברי הוועד מבקשים מילדי מדינתם לתמוך בכובשים?!
  6. הדבר המוזר והמביך הוא שהשיחות כיסו את ענייניה הפנימיים של עירק, כמו פרויקטים שקשורים לחינוך בני הנוער והשתתפותם בתוכניות מחוץ למשפחתם והממשל; תוכניות שאינן עולות בקנה אחד עם זהותה, מסורותיה ומנהגיה של החברה ועלולות להרוס את החברה העירקית המחויבת.
  7. מוזר שהצד האמריקני נכנס לנושא הנשק והמונופול שלו בידי הממשלה ושליטתה על המצב הביטחוני הפנימי של המדינה; בעוד שרוב העם העירקי מסכים בעניינים אלה, וזה נחשב לענייני הפנים והריבונות של עירק. העלאת נושא זה במשא ומתן עם מדינה זרה מעלה שאלות רבות, שהתשובות עליהן אינן בדרך כלל לפי אינטרסים של המדינה, ריבונותה, ביטחונה ועצמאותה. לא ניתן לקבל את מעורבותה של מדינה זרה בנושאים כה מדויקים, מכיוון שהיא אחד הדברים שעל העם העיראקי לעשות לבדו.
  8. אין זה הגיוני שהצד האמריקני יכריח את הממשלה העירקית לרדוף אחר הכוחות המתנגדים לכובשים ולהחשיב אותם כפושעים; בעוד הכוחות הכובשים מפרים את הריבונות העירקית בשמים ובקרקע, הם מתנקשים בגלוי את המפקדים שהביאו את הניצחון והחופש למדינה, ומפציצים את בסיסי כוחותיו של הצבא העירקי, של הגיוס העממי, שדה התעופה כרבלא ומקומות אחרים.
  9. חולשה בעניינים אלה, הקשורה לריבונותה, אחדותה ועצמאותה של המדינה מול זרים, פותחת את הדרך להתערבותן של מדינות אחרות, כולל שכנות וכן הלאה. אין סיבה ברורה יותר לפלישת טורקיה לגבולות עירק והפלת ריבונות המדינה. זה הגיע למצב בו הכוחות הטורקיים הפולשים השתלטו על כמה ערים ואדמות המדינה, בעוד שהשתיקה הקטסטרופלית והתנוחות החלשות של הצד העירקי אילצו את טורקיה להמשיך בתוקפנותיה והמדינות הטוענות לחברות ותמיכה בממשלה העירקית שתקו.

בהתבסס על הצהרה זו, ההתנגדות האסלאמית נוג'בא הגישה שלוש דרישות בחלק האחרון של הצהרתה:

  1. ועדות פרלמנטריות (המורכבות מאנשים בעלי תפקידים פטריוטיים) מפקחות על המשא ומתן עם הצד האמריקאי ובוחנות את התוצאות; מכיוון שאחת מתפקידיו של הפרלמנט העירקי, על פי החוקה, היא לפקח על מקרים כאלה. על הוועדה להודיע ​​גם על תוצאות המשא ומתן לעם העיראקי ולדחות מה מנוגד לחוקה או לחוקים אחרים במדינה.
  2. אנו קוראים לראש הממשלה, כמפקד הכוחות המזוינים העירקיים, לנקוט באמצעי הרתעה נגד הכוחות הטורקיים הכובשים; באופן שישמור על שלמותה הטריטוריאלית של עירק ושטחה של המדינה משוחרר מכיבוש הכוחות הטורקים הפולשים כולה.
  3. האצת יישום ההחלטה החוקית של הפרלמנט העירקי והתחלת גירוש כל הכוחות הזרים מכל שטח עירק וסגירת כל בסיסי הכוחות הזרים בגבולות עירק ולהתחייב את כל המפלגות, המחוזות ואזור כורדיסטן לעשות כן, מכיוון שהחלטות ממשל אינן בסמכות כורדיסטן העיראקית, אלא הן באחריות הממשלה הפדרלית.

 

החדשות האחרונות